2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Patarimai namų šeimininkėms

  1. Išvirus makaronus arba bulves, vandenį galima nupilti ir atvėsinti, o po to laistyti kambarinius augalus. Tai pasitarnaus kaip labai geros trąšos.
  2. Vanduo iš akvariumo taip pat tinka laistyti augalus, nes jame yra azoto ir fosforo.
  3. Kai ištraukiate mėsą iš šaldiklio ir norite, kad ji greičiau atitirptų, užpilkite truputį acto – mėsa ne tik greičiau atsileis, bet ir bus švelnesnė.
  4. Tikriausiai jau girdėjote, kad soda padeda kovoti su nemaloniais kvapais šaldytuve. Tačiau aktyvinta anglis su šia užduotimi susidoroja dar geriau!
  5. Sodos ir acto mišiniu puikiausiai išvalysite virtuvinę kriauklę arba plytą.
  6. Jei pjaustydami daržoves susižeidėte pirštą, palaukite, kol nustos tekėti kraujas, ir užtepkite žaizdelę bespalviu nagų laku – tai lyg pleistras apsaugos ją nuo sulčių, o į gaminamas salotas arba padažus nepateks kraujo.
  7. Jei patamsėjo aliuminis puodas, pavirinkite jame šiek tiek obuolio žievelės. Puodas ims švytėti, o namai prisipildys malonaus kvapo.
  8. Jei norite pašalinti nuo rankų vaisių ir daržovių dėmes, patrinkite jas žalia bulve arba actu.
  9. Jei duona pradėjo žiedėti, į maišelį įdėkite gabaliuką saliero – ji vėl bus skani ir minkšta.
  10. Virtuvėje laikykite alaviją. Tai puiki priemonė nuo nudegimų ir įpjovimų – tereikia nulaužti lapelį ir  patepti pažeistą vietą jo sultimis.
  11. Jei sriuba arba padažas išėjo per riebūs, įmeskite į puodą gabaliuką ledo, ir galėsite išgriebti nereikalingus riebalus.
  12. Jei nespėjate sunaudoti viso turimo pieno, ir jis nuolat sugenda pirmiau, kitą kartą praėmę pakelį įberkite žiupsnelį druskos.
  13. Virintas atvėsintas vanduo greičiau sušąla į ledą.
  14. Jei susimušėte, ant sumuštos vietos uždėkite actu suvilgytą vatos tamponėlį. Taip išvengsite mėlynių.

1 komentaras: